четвер, 19 травня 2016 р.

День вишиванки - 2016


 Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнароднихвідносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році.
   День вишиванки – це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок. 
  Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.
   
    21 травня – це не постійна дата свята, бо постійною є третій четвер травня. Цей день спеціально не закріплюється за однією датою, аби вона якогось року не припала на вихідний день. Адже суть саме у тому, щоб одягнути вишиванку всім містом, аби показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.

1 коментар: